2011. július 13., szerda

Gyorsuló applikáció-keresés a Facebookon


A fejlesztők számára hasznos módosítással újított a Facebook az applikációk terén. A közösségi oldalhoz befutott visszajelzések alapján sok fejlesztő számára zavaros volt, hogy mit jelent az App Directory-hoz történő bejelentés és gyakran idegeskedésre adott okot a hosszú jóváhagyási idő. 
A problémát megvizsgálva arra jutottak a közösségi oldal szakemberei, hogy az App Directory az applikációk kevesebb mint 0,5%-át telepítették ezen keresztül, a maradék a Facebook keresésből származott. Egészen mostanáig, ahhoz, hogy a keresésnél látható legyen egy applikáció, jóvá kellett hagyatni az App Directory-val. 
Éppen ezért két újítást vezettek be a gyorsabb bekerülés érdekében: 
  1. Jelenlegi formájában megszüntették az App Directory-t
  2. Létrehoztak egy új, egyszerűsített módszert, hogy az app bekerüljön a keresőbe. Ehhez látogasd meg a Developer App-ot ( https://developers.facebook.com/apps ), és szerkesztés közben kattints a "Submit to Search"-re.
Ezután meg fogja kapni az engedélyt, sőt későbbi változtatás esetén automatikusan frissítik a listát. Ennek ellenére beletelhet 72 órába mire megjelenik az applikáció a találati eredmények között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése