2011. július 9., szombat

Gyorstippek a Facebookhoz


Néha egy-egy apróságon is hosszú percekig el lehet bajlódni a Facebook, míg rájön a felhasználó, hogyan tudja megoldani azt. Íme három apró tipp!

Tipp 1
Ébreszd fel a szunnyadó oldalt
Meglepődve tapasztaltuk, hogy adminként bizonyos Facebook oldalakhoz történő csatlakozásokról kapunk értesítést, míg másikról nem. Az értesítést küldő oldalakat sorbavéve arra jutottunk, hogy valószínűleg a régóta inaktív oldalakról kapunk bejegyzést a csatlakozókról. A Facebook így akarja felhívni az adminok figyelmét "elfeledett" oldalukra. Aktivizáld újra őket, ha van érdeklődő iránta!

Tipp 2
Hogyan lépj ki a tömeges párbeszédből
A Facebookon is lehetőség van arra, hogy a felhasználó akár több száz ismerősnek küldjön egyszerre levelet. Ekkor a levelet megnyitva az oldal tetején megnevezi a feladót és azt, hogy összesen hány embernek küldte el az irományt, akiket névszerint is megtekinthetsz. 
Ha bárki választ ír rá, akkor azt mindenki megkapja, ami rendkívül zavaró lehet, ha téged nem érdekel a téma. Kattints a jobb felső sarokban található Műveletek gombra, majd válaszd ki a Leave Conversation... lehetőséget, és távozz a beszélgetésból!

Tipp 3
Csak jogtiszta videókat tölthetsz fel
Mostantól a Facebook a YouTube-hoz hasonlóan szigorúan figyeli az oldalra feltöltött videók jogszerűségét. Ha a feldolgozás ideje alatt jogszerűtlennek találják a zenét, akkor letiltják. A felesleges munka elkerülése végett, előre gondolj erre!

Ha hasznos volt a cikk számodra, nyomj egy lájkot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése