2011. szeptember 1., csütörtök

Segítség sorsolás technikai lebonyolításához

Több partnerünk futtat a Facebookon valamilyen akciót, nyereményjátékot, ezért a kiírástól függően akár naponta is ki kell választani egy nyertest valamilyen módon összegyűjtött listából.

Augusztusban a Lailanma Kft. is futtatott egy akciót, aminek lezárásakor az abban résztvevők között egy Facebook hirdetési csomagot sorsolt ki.
Amikor nincs sok résztvevő a feladat nem bonyolult, hiszen kiírjuk a neveket egy-egy papírlapra, bedobjuk egy kalapba a cetliket és kihúzzuk a nyertest. Nagyobb szám esetén ez már probléma (több százas lista).

Az alábbiakban bemutatjuk először egy videofelvételen a mi sorsolásunkat, majd az alkalmazott ingyenesen hozzáférhető online eszközt.

Lailanma Kft. sorsolása







Most nézzük a felhasznált Random Line Picker online alkalmazást

Ez a javascript program a Textmechanic.com tulajdona, de online módon bárki szabadon használhat, sok egyéb hasznos programmal együtt.
Az teljes választék a http://textmechanic.com/ oldalon megtekinthető és kipróbálható.

Térjünk vissza a Random Line Picker-hez, ami felső ablakába be tudjuk másolni a listánkat. Egy-egy sor lesz a lista egy-egy eleme. Ezeket a lista elemeket össze lehet keverni, majd ami a legfontosabb véletlenszerűen kiválasztható egyszerre egy elem.
Az alábbi képen a program ablaka látható egy feltöltött listával és az alsó ablakban egy kiválasztott elemmel.


A program működése nagyon egyszerű, a videó és a képen látható nyomógomb leírásokkal szerintünk bárki könnyen használatba veheti.

Reméljük, hogy a bemutatott módszerrel lényegesen letudjátok rövidíteni a sorsolásaitok lebonyolítását.
Ha tetszett oszd meg mással, illetve nyomj egy lájkot! :) Kérdések esetén írj bátran!

2 megjegyzés:

  1. Hello

    Érdeklődnék hogy ezzel a sorsolással be kell vonni közjegyzőt vagy akár kit vagy nem szükséges mondjuk jelenteni? Ajándékot szeretnék sorsolni és nem tudom hgoy kezdjek hozzá :S

    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdv.: Balogh Tamás

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tamás!

      A Blog tartalmát a https://lailanma.hu/blog/ felületére importáltuk, a szakmai cikkek, bejegyzések publikálását ott folytatjuk 2012. június közepétől.

      Üdvözlettel,
      Angyal László

      Törlés