2011. szeptember 15., csütörtök

Néhány apró, de hasznos változás a Facebookon

Szabad oldalnév foglalás, és megosztás kijelzés funkciók megjelenése követte az elmúlt napokban, a Facebookon bejelentett változásokat, amik a személyes profilra történő feliratkozás, és az automatikus ismerős listák megjelenése volt.

Szabad oldalnév foglalás

A Facebook webcím (url) lehet egyedi is.

Ezt lehet, hogy Te is észrevetted már, és talán az is eszedbe jutott, hogy lehet a saját céged Facebook oldalának saját webcíme?
Hiszen mennyivel jobb lenne ha a “facebook.com/pages/ceged-neve/157218537660843″ jellegű cím helyett egy ilyen rövid lenne: ”facebook.com/ceged-neve”?
Nem is kérdés: sokkal könnyebb egy ilyen címet használni akár weben, akár szórólapon akarod megjelentetni.

A jó az egészben, hogy ilyen címe mindegyik oldalnak lehet, csupán a 25 felhasználót kell elérni hozzá.

Amint elérted a 25 felhasználót (25 ember megnyomta a tetszik gombot) látogass el a facebook.com/username címre, és ott töltsd ki a név mezőt a megfelelő módon!
Ma reggelre a fenti korlátot megszüntette a Facebook.
Azt tapasztaltuk, hogy naponta csak 1 db. ilyen 25 felhasználó alatti oldal rövid nevet lehet beállítani (azokat érinti akik több oldalt hoztak létre, illetve adminisztrálnak). A 25 felhasználóval rendelkező oldalakból persze többet is beállíthatsz.

Egyébként egyedi webcíme nem csak Facebook oldalnak lehet.
Saját Facebook URL minden Facebook felhasználónak lehet, és ezt is ugyanezen a címen tudod igényelni.
Akár saját magadnak, akár Facebook oldaladnak akarsz egyedi címet, mindenképpen siess, mert ezek a címek folyamatosan fogynak, ráadásul kevesebb áll rendelkezésre belőlük, mint a domain nevekből.

Irány tehát a Facebook felhasználói név igénylő oldal!

Megosztás kijelzés az üzenőfali bejegyzéseknél

Eddig láthattad, hogy mennyien és kik lájkoltak egy bejegyzést, illetve mik a hozzászólások, most már azt is láthatod, hogy kik osztották meg azt a bejegyzést.


Hasznos funkció a megosztás kijelzése, de az üzenetek statisztikájába nem számítják be úgy mint a lájkot, vagy a hozzászólást.

Ti fedeztetek fel valamilyen más újdonságot a Facebook funkcióiban? Osszátok meg velünk! Ha tetszett a cikk akkor ne felejtsétek el a lájkot :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése