2011. szeptember 28., szerda

Ugye van már a tárhelyednek SSL tanúsítványa? – Október 1-től mindenképp kell!


Noha a Facebook már májusban közzétette a HTTPS migrációs terveit, sokan mind a mai napig nem vették figyelembe a dátumot: október 1-től kizárólag olyan iframe oldalak lesznek láthatók https alatt, amik SSL tanúsítvánnyal rendelkező tárhelyen vannak és az alkalmazásban be vannak állítva a megfelelő paraméterek!

Ne felejtsük el konvertálni a régi oldalakat!

Ha gondoskodtunk magunknak SSL tanúsítványról és oldalunk HTTPS alatt is működik, akkor se dőljünk még nyugodtan hátra. Minden egyes alkalmazásnál be kell állítani a HTTPS tagokat is, különben mostantól a biztonságos böngészést választó felhasználók nem tudják majd megnézni az oldalunkat. Ez korábban nem volt komoly probléma hisz kevés embert érintett, azonban az elmúlt pár hónapban a Facebook-ot biztonsági kapcsolaton használók száma jelentősen megnövekedett. Nekik eddig ilyen felirat volt látható, amikor megnyitottak egy nem biztonságos oldalt:

Ez az opció lesz az, amit már nem választhatnak a felhasználók. Ha nem akarjuk elveszíteni olvasóink jelentős részét, gondoskodjunk róla, hogy az alkalmazás megfelelő mezői ki legyenek töltve a HTTPS linkkel:



Ha a szerverünknek, vagy tárhelyszolgáltatónknak nincs SSL tanúsítványa, akkor még nem késő, gyorsan szerezzünk be egyet! Vagy keressünk olyan szolgáltatót a Facebook alkalmazásaink tárolására, ahol megkapjuk ezt a biztonságot!

És persze szóljunk mindenkinek, akinél azt látjuk, hogy még nem álltak át!
Forrás: Be Social

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése