2011. június 19., vasárnap

Nyomj Like-ot!


Sokszor érezhetjük úgy, hogy csak írunk-írunk az üzenőfalunkra, de rajongóink nem reagálnak rá, kevés a Like, még kevesebb a hozzászólás. Könnyen hihetjük, hogy nem is olvasnak minket, de ne aggódjunk, ez nem feltétlenül van így! A legegyszerűbb, ha teszünk egy próbát:

Kérjük meg őket, hogy like-oljanak!
A bejegyzéseinkben figyeljünk rá, hogy rendszeresen próbáljuk “megmozgatni” rajongóinkat. Kérdezzünk tőlük, kérjünk tanácsot, kezdeményezzünk párbeszédet! Ne legyünk szégyenlősek, bátran kérjük meg olvasóinkat, hogy kattintsanak a Tetszik-re, meg fogunk lepődni, mennyien ülnek a gép előtt és olvasnak minket! Nézzük meg az alábbi példát:
Néha kérjünk egy like-ot bátran!

Mindkét bejegyzés 1-1 fagylaltot mutat, közel azonos ízvilággal. Amikor beletettük a sokat emlegetett “call to action” mondatot és megkértük rajongóinkat, hogy kattintsanak, több, mint kétszer annyian tették meg ezt. Sőt, jóval többen szóltak hozzá a képhez. A két megjelenés között csupán 3 nap telt el és mindkét napon ugyanolyan meleg, kánikulai idő volt. A magas visszajelzés hatása az is, hogy mindkét bejegyzés elég sokszor jelent meg az üzenőfalakon, a Pataki Cukrászdának május közepén kb. 6700 rajongója volt, ehhez képest 9538, illetve 11092 megjelenést produkált a két post.

Tartsunk mértékletességet, ezt a technikát ne minden alkalommal használjuk, mert akkor visszafelé sülhet el, olvasóink elpártolnak tőlünk. Időről időre azonban érdemes elővenni, jól esik az oldal adminnak is, ha látja, nem hiába dolgozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése