2011. június 15., szerda

Hogyan kezeld az idegesítő embereket a Facebookon?


Előfordult már veled, hogy posztoltál egy vicces, okos, vagy érdekes tartalmat valamelyik közösségi oldalra, és azt vártad, hogy mások is hasonlóképpen reagálnak rá? Azonban legnagyobb megdöbbenésedre nem így történt. Mit tehetsz ilyen helyzetben? TIPP

Idegesítő, rosszindulatú emberek mindenhol vannak, még a Facebookon is. Ott azonban sokkal kellemetlenebb lehet egy gonoszkodó megjegyzés mint a valóságban, mert azonnal akár több százan olvashatják azt. Legyen szó üzleti oldalról vagy privát profilról, az ilyen helyzeteket valahogy átgondoltan kell kezelni. 
Vannak azonban olyan ismerősök is, akik önhibájukon kívül kerülnek bele abba a kategóriába túlzott lelkesedésükkel, érdeklődésükkel. Mit tehetsz ilyenkor? 

1. Ne figyelj oda!
Ha nem válaszolsz valamire, az is válasz. Ha valaki reagál neked a Twitteren, az még nem jelenti azt, hogy neked is kell, mert akkor belemész egy oda-vissza játékba. Valószínűleg érteni fog abból, ha nem kap reakciót. Erre azonban sokan nem képesek. Másik ilyen jellegű megoldás, ha cseten offline-ra állítod magad, amint hozzád szól. Amennyiben nem neked célozza a bejegyzéseit, akkor a Facebookon egy könnyed mozdulattal elrejtheted, és többé nem jelenik meg a hírfolyamodon a posztja. 

2. Reagálj!
Ha nem a te stílusod az, hogy nem válaszolsz valamire, akkor reagálj! De ne légy meggondolatlan, ne siesd el! Rápiritás helyett kezdj beszélgetésbe, fordulj érdeklődéssel a véleménye felé! Soha nem lehet tudni, lehet, hogy valójában érdekes és kedves ember. Néha a legrosszabb ügyfél válik a leginkább támogató követővé. 

3. Tilts!
Sokszor a legnehezebb dolog őszintének lenni, és elmondani, hogy nem érdekel, amit posztol vagy ír. Blokkolhatsz embereket, megjelölheted spamként a leveleiket és azt is mondhatod neki, hogy "nem érdekelsz". Habár sokan esélyt sem hagynak rá, először próbálkozz az első tippel. Ilyenkor nincs más megoldás, valamit lépni kell. A Facebook többféle lehetőséget is kínál a zavaró egyének letiltására, például beállíthatod, hogy ne lássa az üzenőfaladat, de mégis ismerősök maradjatok. 

4. Légy toleráns!
Vannak, akik csak az ismertségre hajtanak. Minél inkább nem figyelsz oda rájuk, annál hangosabbak lesznek. Néha elég nekik annyi, hogy megkapják, igazuk volt, és akkor örökre eltűnnek. Léteznek olyanok, akik több fórumon is "zaklatnak" egyszerre, ezeket jobb gyorsan rövidre zárni egy felületes válasszal. 

A közösségi média remek lehetőséget ad arra, hogy kapcsolatba lépj másokkal, ám arra is, hogy kapcsolatba lépjenek veled nem kívánatos személyek. Érdemes ilyenkor megfontoltnak lenni, és nem felindulásból lépni!

Neked mi a véleményed? Te, hogy kezeled az idegesítő, rossz indulatú bejegyzéseket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése