2012. május 25., péntek

Spam and Scam - avagy mire vigyázz a Facebookon

Több, mint 800 millió regisztrált felhasználóval jelenleg a Facebook számít a legnagyobb közösségi portálnak. Sokak számára a Facebook jelenti azt a helyet, ahol elsőként megoszthatja a gondolatait, ötleteit, vagy ahol kapcsolatba léphet a barátaival.
Az oldal azonban nem csak a felhasználók számára kínál sokrétű lehetőségeket, de a rosszindulatú programok íróinak és a csalóknak is, akik éppen a közösségi hálózatokba fektetett bizalmat használják ki rosszindulatú programok és kéretlen levelek küldésére.
A legtöbb támadás jelenleg úgynevezett közösségi manipulációs technikákat használ, hogy több ezer felhasználóhoz juttassa el az üzeneteit, ezek pedig a spam üzenetek újra posztolása mellett csaló kérdőívekre vagy rosszindulatú weboldalakra vezethetnek.



A Norton legújabb infografikája - amely teljes méretben ide kattintva tekinthető meg - áttekintést nyújt arról, hogy milyen veszély fenyegeti a felhasználókat a Facebookon, valamint bemutatja azokat az egyszerű technikákat is, amelyek segítségével elkerülhetőek a csalások.
(Forrás: Technet.hu)

Ha hasznos volt az információ, akkor lájkold pluszegyezd, s ha szeretnél hírlevélben is értesülni bejegyzéseinkről itt feliratkozhatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése