2012. május 7., hétfő

Kideríthető, ki olvasta el üzenetünket

Felfrissítette androidos és iPhone-os alkalmazását a Facebook. Már azt is kideríthető, hogy a címzett még nem olvasta az üzenetünket, vagy csak nem akar rá válaszolni.

A hétköznapi beszélgetések életszerűsége felé próbálta fejleszteni üzenetküldő alkalmazását a Facebook. Ahogy a szemtől szemben kommunikációban sincs rá szükség, hogy rákérdezzünk, a másik fél hallotta-e az üzenetet, ezentúl a facebookos üzeneteknél sem kérdés ez, mert az iPhone-raés Android mobilokra elérhető alkalmazásokban már egyértelmű jelzést kap róla a felhasználó, hogy a címzett elolvasta-e az üzenetet. Ezzel gyakorlatilag megszűnik a “kiskapuzás”, azaz könnyen felderíthető az a helyzet, ha a másik fél olvasta, amit írtunk neki, csak nem tud/akar rá válaszolni.

Az újítás, azaz az üzenetek státuszaként kijelzett “Seen by XY” egyelőre csak a Facebook Messenger alkalmazásban elérhető, a közösségi háló webes felületén nem láthatjuk az üzenetállapotot, így aki kíváncsi rá, annak le kell töltenie az alkalmazást. Csoportos küldéskor felhasználóként láthatjuk, hogy ki látta már, amit írtunk és ki nem.
Az új funkcióval a facebookos üzenetküldés előnybe került az sms-hez és az e-mailhez képest is. Az előbbinél csak azt az információt kérhetjük vissza, hogy a címzett készülékére megérkezett-e az sms, arról nem kapunk tájékoztatást, hogy el is olvasták-e azt. Bár az e-maileknél erre van lehetőség, a címzett maga szabályozhatja, hogy engedélyezi-e az olvasási visszajelzést. A Facebooknál ez teljesen automatikusan, az üzenet megnyitásával megtörténik.

A másik újdonság az üzenetküldő helyének megjelenítése, de ez a lokációs adatokhoz való hozzáférés tiltásával természetesen kikerülhető.


Forrás: hvg.hu
Frissítsd mobil alkalmazásod és ha tetszett, akkor lájkold és pluszegyezd bejegyzésünk. Ha levélben is szeretnél értesítést kapni cikkeinkről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése