2012. április 15., vasárnap

Pinterest jelenleg a 3. számú szociális hálózat az Egyesült Államokban

A Marshable.com oldalán megjelent cikk, amibe egy tanulmány alapján Pinterest jelenleg a harmadik legnépszerűbb társadalmi hálózat az USA-ban, a  Facebook és a Twitter mögött (a tanulmányt Experian Hitwise készítette).

A felmérés szerint a a Pinterest-et látogatók aránya 60/40 a nők javára, a férfiakkal szemben.

Matt Tatham mondja - a Pinterest legyőzte a következő, legközelebbi versenytársát, a LinkedIn-t, összes látogatások száma alakulásában februárban. Tatham szerint a rangsor, az összes látogatások alapján Márciusban a következő:
1. Facebook: 7 milliárd
2. Twitter: 182 millió
3. Pinterest: 104 millió
4. LinkedIn: 86 millió
5. Tagged: 72 millió
6. Google+: 61 millió


A BeSocial.hu készített egy nagyon jó garfikát arról (www.socialfresh.com nyomán), hogy a Pinterest felhasználók mennyi időt töltenek el a Pinterest-en és más közösségi hálózatokon.

"Mivel folyamatosan dinamikusan nő a Pinterest felhasználóinak száma, így mi sem mehetünk el mellette szó nélkül. Ha nem csak a szabadidőtökben szeretnétek böngészni az oldalon, hanem cégként is megjelennétek, nem árt ha tudjátok a socialfresh.com oldalán megjelent grafika alapján a legfontosabb adatokat a felhasználókról.

Az átlagos Pinterest felhasználó…
229 követővel rendelkezik
16% a Twitter fiókjával használja az oldalt
körülbelül 89 percet tölt az oldalon naponta (Facebookon 405 percet)
"


Úgy gondoljuk, hogy érdemes követni a trendet és a képeink, videóink megosztásra akár a Pinterest-et is felhasználni. A Pinterest fiók létrehozásával, kezelésével, képek elhelyezésével kapcsolatosan kívánunk segítséget nyújtani ezen írásunkkal.

1. lépés Hozzunk létre Pinterest fiókot.
Bejelentkezés a Pinterest-be.
Facebook, vagy Twitter accounttal rendelkezőknek nem jelenthet gondot bejelentkezni a Pinterest-be, hiszen miután megadjuk az alapadatainkhoz a hozzáférést az említettek valamelyikével azonnal használatba tudjuk venni.

2. lépés Használjuk a Nevünk mellett lévő lenyíló menüt a Pinterest kezeléséhez.
Segítségével megkereshetjük, és meghívhatjuk ismerőseinket (Facebook, Twitter) a Pinterest fiókunk megtekintésére, láthatjuk a saját és a kedvelt Pin-ek listáját, és beállíthatjuk adatainkat a Pinterest fiókban.


Pinterest menü
Képek, videók feltöltése
3. lépés Adjunk hozzá táblákat és képeket, videókat a Pinterest fiókunkhoz. Ezt úgy tehetjük meg, a felső menüsor tetején lévő [Add+] nyomógomb segítségével, megadjuk a képeink, videóink URL-jét [Add a Pin], vagy feltöltjük a számítógépünkről [Upload a Pin]. Ugyan itt a [Create Board] hozhatunk létre új táblákat a feltöltendő anyagaink rendezéséhez, amelyeket kategorizálhatunk.


A már feltöltött képeket, videókat egyszerűen megoszthatjuk a megjelenő lájk, send, és twitter nyomógombok segítségével.

Weboldalainkon, Blogjainkon  és a levelezésünkben is tudathatjuk az ismerősökkel a Pinterest [Follow button] követő nyomgógomb,  és a [Pin It Button]  - a Facebook Lájk-hoz hasonló- Pin It nyomógombjával beépítésével, illetve az elhelyezett képek videóknál található beágyazó kódokkal. Ezek a kódok itt generálhatók: http://pinterest.com/about/goodies/

Ha kérdése van a Pinterest használatával kapcsolatban keressen minket bizalommal, s ha tetszett írásunk akkor a lájk és a pluszegy mellé nyomjon egy Pin It-et  is, és ossza meg ismerőseivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése