2011. december 4., vasárnap

Óvakodj, ha ilyen e-mailt kapsz “a Facebooktól”

Ezúttal nem Facebookon terjed a facebookos átverés, az e-mail fiókunkba érkezik a megtévesztő meglepetés.


Be kell vallanom, nem tudom, hogy valaha be tud-e telni a facebookos üzenettárolónk, de erős gyanúm van rá, hogy nem. Illetve ha be tud, valószínűnek tartom, hogy a Facebook még jóval előtte értesítene minket, nem pedig akkor, amikor már majdnem késő.

Egy átverős e-mail mindenesetre erre játszik rá, egészen pontosan arra az aggodalmunkra, hogy esetleg lemaradunk egy nekünk küldött fontos üzenetről. A levél szerint a betelt üzenettárolónk miatt elvesztettünk egy üzenetet, de egy linkre kattintva visszaállíthatjuk azt. A link persze nem a Facebookra vezet, melyre úgy lehet kattintás előtt rájönni, hogy fölé visszük az egeret (nem kattintunk), és a böngészőnk (általában lenti) állapotsávjában máris feltűnik a célállomás.
Az üzenetben szereplő minden hivatkozás egy továbbító oldalra visz, ami azért növeli a veszélyfaktort, mert bár most csak egy viagrás oldal van a folyamat végén, holnap már lehet, hogy ugyanonnan egy gépünkre azonnali hatállyal káros dologra is eljuthatunk.

Forrás: technet.hu

Vigyázzatok, és nézzétek meg, hogy milyen linkre kattintotok! Oszd meg, hogy más is értesüljön erről, Ő is tudja, hogy mivel áll szemben, ha ezt a képet látja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése