2012. január 7., szombat

Hiányérzet, avagy eltűntek az oldalaim, ismerőseim,…

... vagy legalábbis nem látod őket.

Most, hogy ezt olvasod, felmerül benned néhány név, akikről napok, hetek, esetleg hónapok óta nem láttál hírt, információt, megosztást?

Gondolkodj el ezen!

A napokban akadt egy kis gondom a leveleim letöltésével, így ellátogattam a postaládámba, ahol szépen sorakoztak az olvasatlan levelek. Érdekesek, és kevésbé fontosak is. Ennek kapcsán jött a felismerés, hogy a Facebookon sem látok bizonyos információkat.

Most, hogy ezt olvasod, benned is van hiányérzet?
Tudjuk, hogy a Facebook azokat az infókat jeleníti meg az üzenőfaladon, amikre rendszeresen reagálsz, és a jobb oldali „percről percre” rovatban pedig olyanokat még pluszban, amire a közelmúltban még reagáltál.
Kapisgálod már? Hiába lájkoltál egy oldalt, jelöltél be, vagy fogadtál el ismeretséget, ha nem reagálsz a bejegyzésekre, a megosztásokra, egy idő után (nem túl hosszú idő után) NEM FOG MEGLENENNI az üzenőfaladon!

Na jó, van akiért, amiért nem kár, de a többsége fontos lehet számodra. :-)

Szánj rá egy kis időt, és látogass el a következő oldalra:
https://www.facebook.com/pages/browser.php
Az oldal tetején klikkelj az „oldalaim” gombra.
Itt megtalálod, azokat, amiket lájkoltál, és lehetőséged nyílik rá, hogy ismét felelevenítsd a kapcsolatot (nyisd ki az oldalt, nyomj egy bejegyzésére tetsziket), így ismét megjelenik majd az üzenőfaladon.

Ugyan ez a helyzet az ismerőseiddel is!
Felmerül bennem, hogy Te most az gondolod, miért szelektálja a fb a bejegyzéseket.
Jó felvetés, de érdemes elgondolkodni rajta picit.
Akiknek a megosztása nem ösztönöz arra, hogy reagálj valamit, az érdektelen számodra. Ezen az alapon minek „terhelje” az üzenőfaladat olyan információkkal, amik téged nem érdekelnek?
…és hogy kit, mikor mi érdekel, az időnként változik.

Ha ezt elolvastad, akkor hurrá, mert látod a megosztásaimat, és hogy ezt én is tudjam, kérlek nyomj egy „tetszik” et a bejegyzésre, köszi! :-) Ha úgy gondolod, hogy ismerőseidet is érdekelné, akkor oszd meg! :-)
Írta: Major Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése