2011. október 13., csütörtök

Hat ismerős, akit jobb törölni a Facebookról

A misztikus idegen, a tehetetlen keresztes lovag, a birkatürelmű, a lájkoló, a múlt kísértete és anya – őket jobb törölni az ismerőseink közül a Facebookon.

A Wired összegyűjtötte, milyen típusú ismerősöktől tanácsos megszabadulni a Facebookon – ha lehet, azonnal. A cikk hatására megkerestük a magyar megfelelőket.

A misztikus idegen
Kapcsolat: Fogalma sincs, honnan ismeri. Akkor sem jön rá, ha végigbogarássza a profilját. Viszont egyre inkább emlékezteti önt Freddy Kruegerre.
Tipikus viselkedés: Rejtélyes hozzászólások, furcsa rajongói oldalak követése.
Törölje, ha: A barátok listája tele van olyan nevekkel, mint Sharon Needles ritmusgitáros és hivatásos botrányhős, vagy Wendy Nailer , aki egy pszichiátriai intézet honlapján szerepel kapcsolattartóként, azaz mintha például a Kútvölgyi Pszichiátria Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztályának kapcsolattartója lenne az ismerőse között.

A tehetetlen keresztes lovag
Kapcsolat: Három munkahellyel ezelőtti munkatárs, akivel egyszer ostoba politikia vitába keveredett.
Tipikus viselkedés: Azzal próbálja megmenteni a világot, hogy „na, jó helyre került az adófizetők pénze” és hasonló szarkasztikus megjegyzésekkel posztol híreket.
Törölje, ha: Olyan megnyerő beceneveket ad politikusoknak, mint "Ed Balls-up", kedvenc írója pedig Jeffrey Archer és A. N. Wilson. Előbbi politikia gyilkosságoktól és cselszövésektől hemzsegő kliségyűjteményeiről híres, utóbbi, ha magyar lenne, a Blikk újságírójaként dolgozna.





A birkatürelmű
Kapcsolat: Csalódott önben. Mindenki másban is. De megbocsátott.
Tipikus viselkedés: Önsegítő könyvekkel bástyázza körbe magát. Hozzászólásai émelyítő inspiráló aforizmák, mint például: "A mai cél: barátkozz meg az emberrel a tükörben" – amit megmagyarázhatatlan módon több tucat ember lájkol.
Törölje, ha: Nincs kérdés. Törölje. Most.

A lájkoló
Kapcsolat: Egy barát barátja.
Tipikus viselkedés: Valami vicceset posztolt a gyerekekről? Ők lájkolják. Aranyos cica fotója? Lájkolják. Szörnyű videó az irodai karaoke-buliról? Lájk. Közlemény a vasárnapi meccsről? Lájk.
Törölje, ha: a karácsony idején növekvő számú halálos közúti balesetekről szóló hírt is lájkolja.

A múlt kísértete
Kapcsolat: Egy ismerőse az iskolából, akivel még az internet előtti időkben elvesztette a kapcsolatot.
Tipikus viselkedés: Régi képeket tölt fel, amin ön látható egy idióta Kajagoogoo-koncerten, vagy amint "Frankie Says Relax" pólót visel.
Törölje, ha: Ha tíz percnél több időbe telik, hogy törölje a tageket.

Anya
Kapcsolat: Az édesenyja.
Tipikus viselkedés: Korholja önt, ha káromkodik a hozzászólásokban. Teleírja az üzenőfalat olyan viccekkel, amiket e-mailen kapott és az unokatestvére sérvoperációnak részleteit is mindenkivel megosztja.
Törölje, ha: Őt nem lehet törölni. Készítsen új profilt és használjon álnevet.

Forrás: HVG

Ha tetszett a  cikk lájkold, "plusszegyezd", és oszd meg az ismerősökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése